private / apartment in Naviglio Grande

interior design

This project is part of a recently built residential complex, in one of the many courtyards of the Naviglio Grande area. The apartments is spread over a single floor plan of 170 square meters with a private patio. The finishes are of a very high quality. Natural oak floorings cover the entire surface of the house, including the toilets.  The wooden ceilings have been blanched and antiqued, the walls have been painted with a pearly white color.  The project’s aim was that to introduce as much light as possible and to create an industrial mood similar to the housing context. Much attention has been paid to install a building management system. This to control the temperature in different zones of the house, to shade automatically the living room / projection area and to create a multi room sound system including the patio and the toilets.

architectural project
site direction
plant design
d.l.

Milan

2010