Petronas

New R&T Center

workplace

Petronas is an international oil company operating in the lubricants sector. Recently the group has decided to expand and put together their research activities into a new building.

The new complex is located in a plot of land of 80.000 smq, in the municipality of santena by turin, close to the current petronas’ production plant. The building complex covers a total area of 17.000 sqm, and consists of two interconnected buildings, one with a prevalence of office activities, the other with a prevalence of industrial activities.

The surrounding landscape is characterized by a pattern of cultivated fields and visible from the sky. The project seeks to replicate this natural drawing in an innovative way. The façade wraps the building as a colored sheet and follows the axis of the field’s drawings, shaping the form. The design’s aim is to create a architectural proposal with a very low impact, in harmony with the surrounding context that is primarily of agriculture crops.

The project was developed in collaboration with Broadway Malyan Ltd.

architectural project
interior fit out
project coordination
site management

Santena, 2019