La sede di Amplifon con sede a Milano occupa un complesso edilizio costruito negli anni ’90, con una superficie totale di circa 8.000 metri quadrati per circa 320 persone.
L’edificio ha avuto un’occupazione interna disomogenea e, in alcune aree, era sovraffollato con obsoleti sistemi di partizione, impianti e arredi.
“Light + Open + Collaborative + Colored + Technological” è stato lo slogan ispiratore del progetto.
La sede comunica il nuovo DNA di Amplifon attraverso: progettazione dello spazio, tecnologia, grafica, arte, immagini, arredamento e finiture, in coerenza con l’identità del marchio.
Il linguaggio architettonico degli spazi è il primo biglietto da visita dell’azienda e un nuovo spazio abitativo per i dipendenti.

The Amplifon headquarters based in Milan occupy a building complex built in the ‘90s, with a total area of about 8.000 square meters for about 320 people.
The building had an uneven internal occupation and, in some areas, was overcrowded with obsolete partition systems, facilities and furnishings.
The claim for the project was “Light + Open + Collaborative + Coloured + Technological”.
The project was the way to communicate the new Amplifon DNA through the following: space planning, technology, graphics, art, images, furnishing and finishes, in coherence the brand identity.
The architectural language of the spaces is studied to be the Company’s business card for visiting guests and a new living space for employees.

Project type
Services
Project - Site direction and supervision - Construction management
Location
Milano
Dimension
m2 6500
Date
2016
Status
Ongoing